Ostamme laskusi – Myyntisaamisten ostaminen

Myyntisaamiseksi sanotaan tilannetta, jossa jokin yritys on lähettänyt asiakkaalleen laskun käytetystä palvelusta tai ostetusta tuotteesta, mutta ei ole vielä saanut laskun mukaista maksua. Tavaran tai palveluksen myyjä on siis toisin sanoen antanut asiakkaalleen maksuaikaa.

Myyntisaamisten ostaminen on laskujen ostamista

Monet yritykset ovat erikoistuneet myyntisaamisten ostamiseen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että nämä kyseiset yritykset ostavat toisten yritysten laskuja, joita heidän asiakkaansa eivät ole vielä maksaneet.

Näin rahoitusyritysten asiakkaina olevat yritykset voivat saada kassaansa lisää täytettä, vaikka heidän omat asiakkaansa eivät olisikaan vielä maksaneet laskujaan. Rahoitusyrityksen ostettua laskun, siirtyy saaminen rahoitusyritykselle, eli kun lasku maksetaan, niin rahoitusyritys saa pitää rahat.

Kuinka paljon myyntisaamisten ostaminen maksaa?

Yritykset eivät anna laskujaan ilmaiseksi, vaan laskuja ostava yritys maksaa niistä suurin piirtein 95 % laskun alkuperäisestä summasta. Laskujen ostamiseen liittyvää riskiä pienentääkseen myyntisaamisten ostamisen maksaminen tapahtuu yleensä kahdessa erässä.

Ensin myyntisaamisiaan myyvälle yritykselle maksetaan noin 70 % suuruinen summa laskun alkuperäisestä summasta. Tässä vaiheessa laskun loppuosa jää myyntisaamisia ostavalle yritykselle eräänlaiseksi takuurahaksi, josta sitten vielä tilitetään osuus myyjälle, kun lasku on maksettu.

Käytännössä siis myyntisaamisten ostamisella tienaa noin viisi prosenttia jokaisen laskun alkuperäisestä summasta, koska myyntisaamiset ostetaan aina niiden alkuperäistä summaa halvemmalla.

Ostajat ja myyjät ovat yrityksiä

Myyntisaamisten ostamisessa ja niiden myymisessä ovat osapuolina yritykset. Lisärahoitusta ja rahaa kassaansa kaipaavat yritykset toimivat myyjinä ja rahoitusyritykset pyrkivät tekemään voittoa ostamillaan myyntisaamisilla. Yksityisiä henkilöitä ei näissä kaupoissa kohdata.

Muuta laskut rahaksi

Rahat nopeasti tilille kun myyt laskusi meille.

Haluatko muuttaa laskusi heti rahaksi? Ota yhteyttä ja voit saada rahat tilille jopa 24 tunnissa. Voit luke palvelusta lisää täällä.